Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
Droogijsreiniging

Droogijsreiniging, hoe werkt het?

Droogijsreiniging is een veel toegepaste techniek die we onder anderen inzetten in de voedingsindustrie. Denk hierbij aan de reiniging van matrijzen en machines. In dit artikel gaan we in op hoe droogijsreiniging werkt en hoe het wordt toegepast. 

De basis van droogijsreiniging

Om droogijsreiniging te kunnen toepassen, ook wel ijsstralen of droogijsstralen genoemd, maken we gebruik een droogijsstraalmachine, een compressor en droogijs. Deze compacte droogijsdeeltjes worden versneld vanuit een straal van schone perslucht op het desbetreffende oppervlak als straalmiddel ingezet. 

Vervuiling verwijderen met droogijsreiniging

Vanuit deze basis wordt door de kracht van de straal de droogijsdeeltjes als het ware geaccelereerd in de luchtstroom en wordt met hoge snelheid het ongewenste vuil van het oppervlak verwijderd. Anderzijds wordt de vervuiling door de lage temperatuur broos gemaakt en veroorzaakt het scheurtjes, zodat de vervuiling op de grond valt. Daar komt bij dat er sublimatie ontstaat wanneer de droogijsdeeltjes het oppervlak raken. Van een vaste vorm naar gas, waardoor de aanslag eveneens verwijderd wordt. Het is zelf zo dat de volume van het gas ongeveer 800 keer groter is dan het droogijsdeeltje. 

Door deze wijze van reinigen zijn we in staat diverse oppervlakken te ontdoen van vervuiling. We gebruiken hiervoor eigen materieel met behulp van de zogeheten droogijsstraalmachines. We zetten deze droogijsstraalmachines in voor onder anderen het reinigen van matrijzen, transportbanden en machines voor bijvoorbeeld de voedingsindustrie. Maar je kunt ook denken aan drukpers reinigen of het reinigen van lasrobots. Er zijn enorm veel mogelijkheden om droogijsreiniging toe te passen die, afhankelijk van het te reinigen oppervlak, ook gecombineerd kan worden met andere reinigingstechnieken. 

Meer weten over droogijsreiniging uitgevoerd door Nijhuis Reiniging?

Wil je meer informatie ontvangen over droogijsreiniging en op welke wijze wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met het inzetten van onze reinigingstechnieken van diverse oppervlakken? Nijhuis Reiniging ondersteunt je graag! Bel ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.