Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59

Gritstralen

Wil je een oppervlak laten ontdoen van vuil, roest of verf op harde materialen zoals een machine? Of wil je een toplaag laten verwijderen van beton, staal, hout of polyester? Gritstralen, ook wel zandstralen genoemd, is veelal een passende reinigingstechniek om dit te realiseren!

Werkwijze gritstralen Nijhuis Reiniging

Met behulp van een compressor en perslucht wordt de gritkorrel met een hoge druk tegen het oppervlakte geblazen, waarbij de gritkorrel als het ware tegen de oppervlakte aan schuurt. Hierbij worden alle deklagen, zoals roest en oude verfresten, met behulp van gritstralen verwijderd. Afhankelijk van het te reinigen oppervlak zetten wij hiervoor het meest geschikte soort grit in zoals steen of metaal.

gritstralenDe werkzaamheden hiervoor verrichten wij in een, door ons speciaal ingerichte, straalcabine. Bij grotere objecten verzorgen wij de werkzaamheden ook op locatie, waarbij het object volledig wordt ingepakt, zodat het vrijgekomen stof kan worden afgezogen. De omstandigheden tijdens de reinigingswerkzaamheden zijn zéér essentieel voor het eindresultaat en vergt de nodige precisie. Dit is mede afhankelijk van de oppervlakte temperatuur, ruwheid van de oppervlakte en luchtvochtigheid.

Eventueel voeren wij de werkzaamheden rondom gritstralen uit in combinatie met andere reinigingsmethodes. Dit is geheel afhankelijk van de te behandelen oppervlakte.  Alle werkzaamheden verzorgen wij met eigen materieel en gecertificeerde medewerkers.

Voordelen & eigenschappen gritstralen

  • Gritstralen wordt vaak gebruikt als voorbehandeling van een oppervlakte.
  • De reinigignsmethode wordt ook ingezet om textuur op het te stralen oppervlak aan te brengen.
  • Het is een grovere methode om een oppervlak te reinigen. Het is daardoor niet aan te raden voor gevoelige oppervlakken of het voegen van metselwerk.

Concrete oppervlakken geschikt voor gritstralen

Gritstralen wordt ingezet voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het verwijderen van (oude) verfresten of verontreinigingen van metaal.
  • Het ontroesten en blank stralen van ijzer of staal binnen de railinfra.
  • Het mat maken van glas.
  • Het verwijderen van markeringsvelden in de wegenbouw.
  • Het opruwen van oppervlakken.


Wil je jouw oppervlak laten gritstralen?

Zoek je een reinigingspartner die voor jouw organisatie kan gritstralen? Dan ben je bij Nijhuis Reiniging aan het juiste adres! Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0653-355 759 of via info@nijhuisreiniging.nl.

Terug naar overzicht ‘Stralen en spuiten’

Zij gingen u voor

Informatie Aanvragen