Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59

Vetkanaal reinigen

Iedere horecagelegenheid of kook gerelateerde industriële food organisaties heeft ermee te maken door het vele koken. Veelal wordt het gezien als een vervelende klus: vetkanaal reinigen! Geen probleem, wij verzorgen graag deze klus voor jouw organisatie. We zorgen ervoor dat de vetkanalen weer hygiënisch, brandveilig en zonder gezondheidsrisico’s worden achtergelaten! Een extra voordeel is dat het energieverbruik vermindert en jouw vetkanalen langer mee gaan. Kortom, vetkanaal reinigen zorgt voor meerdere voordelen. 

Waarom is vetkanaal reinigen belangrijk?

Vetkanaal reinigenVetkanaal reinigen is enorm belangrijk, omdat niet adequaat reinigen de nodige risico’s met zich mee brengt voor de gezondheid en brandveiligheid. Veelal is het opgenomen in de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij die stelt dat tenminste één keer per jaar de vetkanalen worden gereinigd. Vet is namelijk een brandstof met als eigenschap een laag vlampunt. Zodra vet vlam vat, is de brand zeer lastig te blussen en breidt het zich snel uit. Zou je een lucifer bij de 2 à 3 millimeter vet in zo’n kanaal houden, dan vliegt letterlijk de vlam in de pijp. Een ander kenmerk van een brand in een afzuigkanaal is dat het vuur zich snel verspreidt. 1 millimeter vetafzetting betekent al een verhoogd risico. Naast vetafzetting van het vetkanaal zijn er ook andere stoffen de boosdoeners. Bij vetkanaal reinigen ontdoen we het kanaal ook van (on)zichtbaar stof, vuil, bacteriën en schimmels.

Werkwijze vetkanaal reinigen Nijhuis Reiniging

Voordat we starten met vetkanaal reinigen inspecteren we eerst de mate van vervuiling om te bepalen welke reinigingstechniek het meest geschikt is. Vervolgens gaan we over tot het vetkanaal reinigen en zullen we je na afloop voorzien van een certificaat voor jouw administratie. Het periodieke onderhoud kunnen wij tevens voor je verzorgen, zodat je hier geen omkijken naar hebt en je je kan concentreren op je horecagelegenheid of productie omgeving! Alle werkzaamheden  verzorgen wij met eigen materieel en gecertificeerde medewerkers.

Meer weten over vetkanaal reinigen?

Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvende inspectie van de vetkanalen en in hoeverre vetkanaal reinigen nodig is. Met behulp van een voorinspectie brengen wij de risico’s in kaart en kunnen we aangeven wat de reiniging gaat kosten. Bel voor meer informatie via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons: info@nijhuisreiniging.nl.

Terug naar overzicht luchtkanalen reinigen

Zij gingen u voor

Informatie Aanvragen