Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59

Glasparelstralen

Wil je een oppervlak laten ontdoen van vervuiling met een (zéér) hoogstaande kwaliteitseis? Een oppervlakte dat gevoelig is voor reiniging en waarbij bepaalde elementen niet beschadigd mogen raken? Glasparelstralen kan de uitkomst zijn! Veelal zetten wij deze reinigingsmethode in voor zachte metalen zoals RVS, aluminium, glas en oppervlakken van koper.

Werkwijze glasparelstralen Nijhuis Reiniging

glasparelstralenAlvorens de reinigingstechniek in te zetten, zorgen we eerst voor het ontdoen van stof en vuil van het te reinigen object. Dit gebeurt op een zéér zorgvuldige manier om corrosie te voorkomen. Vervolgens zetten we met behulp van perslucht het glasparelstralen in. Glasparelstralen bestaat uit zeer fijn zand (glasparels) die we, afhankelijk van het te reinigen oppervlak, aanbrengen met een straalcabine of straalketel. We bekogelen als het ware het te reinigen oppervlak met behulp van ronde glaskogels. In sommige gevallen maken we gebruik van een gebroken glaskorrel. Vervolgens wordt door de breukvlakken die door het glasparelstralen ontstaan, de verontreiniging als het ware van het oppervlak geschraapt waarbij het vuil op de grond valt. Alle werkzaamheden verzorgen wij met eigen materieel en gecertificeerde medewerkers. Eventueel voeren wij de werkzaamheden rondom glasparelstralen uit in combinatie met andere reinigingsmethodes. Dit is geheel afhankelijk van de te behandelen oppervlakte.

Voordelen & eigenschappen glasparelstralen

  • Glasparelstralen is geschikt voor vele soorten oppervlakken.
  • Het oppervlak dat gereinigd dient te worden wordt met behulp van glasstralen als het ware opgeruwd. Dit gebeurt op een zeer fijne manier, waardoor ook elementen als schroefdraden en tapgaten niet beschadigd raken.
  • De reinigingsmethode kan ook gebruikt worden voor het afwerken, ontbramen en verwijderen van lichte oxidatie.
  • Mechanische eigenschappen van het oppervlak worden verbeterd.
  • Glasparelstralen zorgt voor oppervlakte versteviging.
  • De reinigingstechniek wordt ook regelmatig ingezet als eindbehandeling. De lage ruwheid zorgt namelijk voor een verminderde kans van hechting van diverse vervuilingen zoals vet. Hierdoor kan het oppervlak goed worden onderhouden.

Concrete oppervlakken geschikt voor glasparelstralen

Glasparelstralen is geschikt voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Productiematige machines.
  • De reiniging van een motorblok van een auto of ander voertuig.
  • RVS in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.


Meer informatie over glasparelstralen?

Ben je benieuwd of glasparelstralen wat voor jouw organisatie is? Of zou je graag een offerte willen ontvangen? Wanneer je contact met ons opneemt vertellen we je graag meer hierover. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0652-355 759 of neem contact met ons op via info@nijhuisreiniging.nl.

Terug naar overzicht ‘Stralen en spuiten’

Zij gingen u voor

Informatie Aanvragen