Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59

Mechanische ventilatie onderhoud

Om ervoor te zorgen dat jouw mechanische ventilatie optimaal functioneert, adviseren wij om deze periodiek te laten onderhouden. De mechanische ventilatie dient immers voor schone lucht te zorgen. Echter bij onzorgvuldig mechanische ventilatie onderhoud wordt het een opslagplaats voor stof, vuil en andere aanlag. Dit kan in industriële omgevingen funest zijn. Met name in food gerelateerde omgevingen of industriële omgevingen waar zware kwaliteitseisen worden gesteld. Nijhuis Reiniging kan jou hierbij ondersteunen!

Waarom mechanische ventilatie onderhoud?

Mechanische ventilatie onderhoudMechanische ventilatie onderhoud is essentieel, zodat de mechanische ventilatie zijn werk blijft doen en je daarnaast gezondheids- en brandrisico’s beperkt. Bij onzorgvuldig onderhoud kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen die een ongewenst effect hebben op de gezondheid. Bovendien ontstaan bij een niet goed functionerende mechanische ventilatie sneller schimmels, bacteriën en stank in ruimtes. Het niet frequent onderhouden van de mechanische ventilatie kan leiden tot klachten aan de luchtwegen, ademhalingsproblemen, huidallergieën etc. Ook de energiekosten nemen toe naarmate er onvoldoende mechanische ventilatie onderhoud plaatsvindt, aangezien het stroomverbruik toeneemt om schone lucht te laten circuleren.

Werkwijze mechanische ventilatie onderhoud Nijhuis Reiniging

Om een goede inschatting te maken welke reinigingstechniek wenselijk is, starten we met een inspectie en meten we onder anderen de afzuigcapaciteit. Mogelijk zijn er zelfs bepaalde onderdelen aan vervanging toe door onvoldoende mechanische ventilatie onderhoud. Dit is afhankelijk van de situatie. De ventilatie unit en toebehoren worden vervolgens zorgvuldig gereinigd en uitgebalanceerd. Met behulp van meetapparatuur zorgen we ervoor dat de ventielen van de mechanische installatie weer op de juiste manier worden teruggeplaatst. De werkzaamheden worden verricht met eigen materieel en gecertificeerde medewerkers.

Meer informatie over mechanische ventilatie onderhoud?

Wil je meer informatie over mechanische ventilatie onderhoud voor jouw organisatie of wil je een inspectie laten uitvoeren? Bel ons via 0652-355 759 voor meer informatie. E-mailen kan ook via info@nijhuisreiniging.nl.

Terug naar overzicht luchtkanalen reinigen

Zij gingen u voor

Informatie Aanvragen