Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
Hydrofoberen

Doelmatig gebruik hydrofoberen

Hydrofoberen is een wijze van impregneren dat kan worden toegepast op nieuwe of bestaande oppervlakken. Veelal past Nijhuis Reiniging het toe in combinatie met gevelreiniging. Hydrofoberen is zeer functioneel. In dit artikel gaan we in op de meerwaarde die hydrofoberen kan opleveren.

Hydrofoberen: waterafstotend maken

De behandeling van bijvoorbeeld gevels zorgt ervoor dat deze waterafstotend worden gemaakt. Doorslaand vocht wordt hiermeevoorkomen. Dit komt doordat de transport van vloeibaar water nauwelijks mogelijk is. De gevel is daardoor waterdicht vanaf het moment de gevel behandeld wordt. Eveneens heb je als bijkomend voordeel dat hydrofoberen ervoor zorgt dat in de winter vorstschade wordt voorkomen. Maar je kan ook denken aan het voorkomen van zure regen.

Hydrofoberen: vuil hecht zich minder makkelijk

Naast de waterafstotendheid zorgt hydrofoberen ervoor dat divers vuil zich minder makkelijk hecht. Denk hierbij aan algen, schimmels, plantbegroeiing etc. Het voorkomt tevens kalk, zout en roest uitbloeiingen. Maar ook andere stoffen hechten zich minder makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan graffity.

Hydrofoberen: inzetbaar op verschillende steensoorten

Het grote voordeel is dat hydrofoberen op bijna iedere gevel inzetbaar is. Het is daardoor ook geschikt voor verschillende steensoorten. Vraag naar de mogelijkheden om een advies te ontvangen.

Meer informatie ontvangen over hydrofoberen?

Wil je meer informatie ontvangen over hydrofoberen? Of zoek je een partner die eveneens de complete gevelreiniging voor je kan uitvoeren? Nijhuis Reiniging ondersteunt je graag. We hechten veel waarde aan verduurzaming en hebben ervaring op het gebied van diverse uiteenlopende specialistische reinigingsgebieden. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier