Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
Luchtkanalen reinigen

Voordelen frequent luchtkanalen reinigen

Frequent onderhoud van luchtkanalen reinigen is eerder noodzakelijk dan wenselijk. De luchtkanalen vormen namelijk een belangrijk onderdeel van het ventilatiesysteem en daarmee voor de gezondheid en werking van het systeem. Daarnaast zijn er meerdere factoren waarom frequent luchtkanalen reinigen essentieel is en daarmee voordelen biedt. In dit artikel vertellen wij jou meer hierover.

Voordelen luchtkanalen reinigen

Een goed werkend luchtkanalensysteem zorgt ervoor dat de vuile lucht via de ventilatie unit naar buiten wordt getransporteerd. Indien er sprake is van een warmte terugwin systeem, wordt er zelfs weer schone lucht door de ruimte getransporteerd. Althans.. als er frequent onderhoud plaatsvindt. Frequent luchtkanalen reinigen zorgt voor de volgende voordelen:

  • Het zorgt voor een gezond luchtklimaat, waardoor risico’s op het gebied van gezondheid worden geminimaliseerd. Denk hierbij aan risico’s op het gebied van stof, schimmels en andere vervuilingen die zijn weg vinden bij onzorgvuldig en achtergesteld ventilatiekanalen reinigen.
  • Mede hierdoor wordt ook het ziekteverzuim verlaagt. Dit klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar zodra schimmels en stof bijvoorbeeld een langere tijd in de luchtkanalen rondzwerven tast dit onze luchtwegen aan. De luchtkwaliteit neemt immers af.
  • Eveneens zorg je ervoor dat jouw organisatie functioneert volgens de wet- en regelgeving die gesteld worden aan de staat van het luchtkanalensysteem. Nijhuis Reiniging zorgt bij ieder project rondom luchtkanalen reinigen voor een certificaat incl. de werkzaamheden die verricht zijn. Hierbij maken we geen onderscheid tussen nieuwe projecten of periodiek onderhoud.
  • De ventilatiekanalen gaan langer mee en mechanische onderdelen raken minder snel versleten waardoor het ventilatiekanalen systeem als geheel minder snel vervangen hoeft te worden. Tevens biedt het systeem langer de gewenste functionaliteiten (qua capaciteit).

Meer weten over luchtkanalen reinigen?

Wil je luchtkanalen reinigen laten uitvoeren door een ervaren partij? Wij ondersteunen je graag! Wij voeren jarenlang diverse luchtkanalen reinigingswerkzaamheden uit voor onder anderen bedrijfspanden, productiehallen etc. Meer weten? Bel ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.