Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
Stofvrij stralen

Toepassingen stofvrij stralen

Stofvrij stralen kan worden ingezet bij diverse ondergronden om bijvoorbeeld vloeren op te ruwen, vervuiling te verwijderen of het dient als voorbereidingslaag voor anti-slip. Je vindt de reinigingstechniek o.a. terug in verschillende branches zoals productie gerelateerde organisaties en in de wegen- en scheepsbouw. In dit artikel gaan we in op de toepassingen van stofvrij stralen binnen de genoemde branches.

Stofvrij stralen bij productie gerelateerde organisaties

Stofvrij stralen wordt binnen productie gerelateerde organisaties met name toegepast op de voorbewerking van vloeren wanneer de vloer voorzien dient te worden van anti-slip. Met name in omgevingen waar water veelvuldig aanwezig is, is dit een veel voorkomende toepassing. Echter wordt de reinigingstechniek bijvoorbeeld ook ingezet om lijmresten, oude coatings en gietvloeren te verwijderen.

Stofvrij stralen in de wegenbouw

Stofvrij stralen wordt ingezet om met name oppervlaktes op te ruwen of belijning te verwijderen. Enkele oppervlakken waar deze straaltechniek wordt toegepast zijn viaducten, snelwegen, parkeerdekken, parkeergarages, bruggen, platforms van luchthavens, hellingsbanen etc.

Stofvrij stralen in de scheepsbouw

Ook binnen de scheepsbouw vindt je stofvrij stralen terug. Het is namelijk een geschikte methode voor zowel verticale als horizontale oppervlakken. De ontstane stof die vrijkomt wordt direct afgezogen. Met name bij scheepsdekken wordt deze straaltechniek toegepast. Maar je kan ook denken aan bordessen of het verwijderen van belijningen. Bij alle genoemde werkzaamheden kan Nijhuis Reiniging jouw organisatie ondersteunen en je adviseren op welke wijze de reiniging effectief ingezet kan worden.

Stofvrij stralen laten verzorgen door Nijhuis Reiniging?

Ben je van plan om stofvrij stralen te laten uitbesteden? Wij ondersteunen je graag en vertellen je graag over onze werkwijze en mogelijkheden. Bel ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl. Daarnaast zijn we ook ervaren met andere reinigingstechnieken, zoals ijsstralen en gritstralen. Afhankelijk van het te reinigen oppervlak bekijken we welke reinigingstechniek, of een combinatie daarvan, het beste ingezet kan worden.