Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
hout zandstralen

Mogelijkheden hout zandstralen

Hout zandstralen in het afgelopen decennia weer in opmars, vanwege onder anderen de trends die zich voordoen op woon gebied. Echter zijn de functionaliteiten van hout zandstralen breder. In dit artikel gaan we in op wat je zoal kan laten zandstralen op het gebied van hout.

Hout zandstralen van diverse houtsoorten

Ongeacht de toepassingen kunnen in principe alle houtsoorten gezandstraald worden. Zowel harde massieve houtsoorten als zachte houtsoorten. Hierbij kan je denken aan eiken, grenen, beuken, vuren, teak of douglas hout.

Mogelijkheden hout zandstralen

Hout zandstralen kan plaatselijk of kan plaatsvinden op het gehele oppervlak. Bij een plaatselijke bewerking zullen we het oppervlak zorgvuldig afplakken op de delen waar zandstralen niet van toepassing is om beschadigingen te voorkomen. Er zijn diverse mogelijkheden om hout te zandstralen. Hierbij kun je denken aan:

  • Het reinigen en opruwen van hout, wanneer je verweerd hout wilt upgraden of bestaande verflagen wilt reinigen zonder ze te verwijderen. Maar je kunt ook denken aan het restaureren van eiken gebinten, waarbij deze in de originele staat hersteld wordt. Deze werkzaamheden voeren we regelmatig uit bij boerderijen en monumentale panden.
  • Het verwijderen van verflagen of waslagen van bijvoorbeeld trappen, gebinten, keukens en schepen. Moeilijk bereikbare oppervlakken zijn hierbij ook goed te behandelen.
  • Het upgraden van houten constructies, waarbij we eveneens, indien gewenst, de constructie kunnen voorzien van laklaag, zodat het beschermt wordt tegen weersinvloeden en andere stoffen die mogelijk het hout kunnen aantasten.

Ga naar onze werkwijze rondom hout zandstralen

Vrijblijvend advies ontvangen m.b.t. hout zandstralen?

Hieronder tref je enkele foto’s aan die we gemaakt hebben bij onze reeds verzorgde projecten. Ben je benieuwd naar meer en/of wil je vrijblijvend een advies ontvangen? Nijhuis Reiniging staat voor zowel grootschalige- als kleinschalige uitdagingen voor je klaar! Bel ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons viainfo@nijhuisreiniging.nl.