Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
Luchtkanalen reinigen

Luchtkanalen reinigen & de frequentie

Een vraag die we regelmatig krijgen als we luchtkanalen reinigen is in welke frequentie het onderhoud dient plaats te vinden, zodat de luchtkanalen zo goed mogelijk functioneren en daarmee risico’s worden beperkt. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Afhankelijkheden luchtkanalen reinigen

We kunnen niet eenduidig aangeven wat de frequentie is. Dit is geheel afhankelijk van de omgeving waarin het luchtkanalensysteem wordt ingezet. Bij veelvuldig gebruik is het aannemelijk dat er vaker luchtkanalen reinigen plaats dient te vinden. Daarnaast is het afhankelijk van de omgeving. Luchtkanalen tref je immers aan in diverse omgevingen. Denkend aan kantoorgebouwen, productiehallen, woningen etc.

Beoordelen juiste frequentie luchtkanalen reinigen

Heb je het over een doorsnee huishouden dan is doorgaans één keer per 6 jaar luchtkanalen reinigen nodig. Voor een luchtbehandelingssysteem voor kantoorgebruik met weinig verontreiniging kan een frequentie van 8 jaar afdoende zijn. Om te beoordelen wat de juiste frequentie is, bepalen we aan de hand van een inventarisatie welke frequentie gewenst is en noodzakelijk. Het is vervolgens aan jouw organisatie te bepalen waarvoor je kiest.

Nijhuis Reiniging zorgt normaliter voor een meerjarig onderhoudsplan, waarbij veelal bij nieuwe klanten eerst een grondig luchtkanalen reinigen plaatsvindt. Vervolgens kunnen wij doorgaans aangaande het onderhoud af met een effectieve korte reinigingsbeurt. Overigens is dit afhankelijk van jullie wensen en verwachtingen en de wetgeving die aan de staat van de ventilatiekanalen gesteld worden. Je kunt je voorstellen dat deze eisen strenger zijn bij food gerelateerde organisaties en organisaties die hogere risico’s hebben op ontbrandingsgevaar dan wanneer dit niet het geval is.

Meer weten over ventilatiekanalen reinigen? Ga naar deze link.
Meer weten over mechanisch ventilatie onderhoud? Ga naar deze link.

Geadviseerd worden over luchtkanalen reinigen voor jouw organisatie?

Wil je meer informatie ontvangen over luchtkanalen reinigen bij jou op locatie? Wij adviseren je graag. Eveneens verzorgen wij luchtkanalen inspecties. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.