Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
industriële reiniging

Industriele reiniging & uitdagingen

Naast de reguliere (onderhoud) werkzaamheden aangaande industriële reiniging die wij verrichten voor onze vaste klanten, worden we ook regelmatig gevraagd voor (hardnekkige) complexe reinigingsuitdagingen. In dit artikel zullen we jullie een kijkje achter de schermen geven met welke industriële reiniging uitdagingen we te maken hebben.

Industriële reiniging van silo’s

Eén van onze industriële reiniging uitdagingen waar we mee te maken hebben is silo reiniging in de diervoederindustrie voor de productie van honden-, katten-, en koeienbrokken. We hebben in deze omgeving te maken met een hardnekkige vervuiling die in een zéér kort tijdsbestek gereinigd dient te worden. Het is hierbij de kunst om nauwkeurig te werk te gaan en de werksnelheid hoog te houden, zodat de silo’s weer snel ingezet kunnen worden. Dit is immers zeer essentieel om het productieverlies zo minimaal mogelijk te houden.

Industriële reiniging bij thermische verzinkerijen

Bij thermische verzinkerijen reinigen we onder anderen constructiedelen die door de dampen in de desbetreffende omgeving worden aangetast. Het oppervlak dient zodoende op een zodanige manier behandeld te worden, zodat het geconserveerd kan worden en beschermt wordt tegen chemische dampen. Dit vergt een uiterst zorgvuldige werkwijze.

Industriële reiniging van voorbehandelingsbaden

Behandelingen waarmee we in aanraking komen met beitsbaden,  loogbaden, zuurbaden etc. vergen een uiterst specifieke aanpak, vanwege de gevaarlijke chemische reacties die kunnen ontstaan. Persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken we hier op het hoogste niveau! We hebben hier te maken met gevoelige oppervlakken die met zekerheid 100% beschermd dienen te blijven. We komen deze vormen van industriële reiniging o.a. tegen bij verzinkerijen en bedrijven die galvaan aanbrengen op ijzer.

Industriële reiniging van vulmachines (droge stoffen)

Een ander voorbeeld is het reinigen van vulmachines waar droge stoffen verwerkt worden. Denk hierbij aan poeders voor menselijke consumptie. Het reinigingsproces dient uiterst zorgvuldig te gebeuren. De machines zijn zeer prijzig en we dienen te zorgen voor 100% schone productiemachines die vrij zijn van bacteriën, schimmels en voedingsbodems van diverse onaangename stoffen. Tijdens het industriële reiniging proces houden we ons o.a. bezig met conserveren en ATP metingen. 

Meer weten over onze industriële reiniging werkzaamheden?

Wil je meer weten over onze werkwijze en industriële reiniging werkzaamheden die wij verrichten? Wij staan voor je klaar! Bel ons via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.

Terug naar overzicht