Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
IJsstralen

IJsstralen in de food industrie

De komende maanden gaan we dieper in op de mogelijkheden van de reinigingsmethoden die we toepassen binnen de diverse branches. In dit artikel geven we jullie een kijkje in de keuken van de food industrie in combinatie met de meerwaarde van ijsstralen.

Toepassingen ijsstralen binnen de food industrie

IJsstralen kan voor diverse doeleinden worden ingezet binnen de food industrie om diverse oppervlakken te reinigen. We verrichten onder anderen werkzaamheden voor (grootschalige) bakkerijen, frisdank producerende organisaties en organisaties waar melkpoeder verwerkt wordt. IJsstralen is een zeer effectieve reinigingsmethode die onder anderen wordt toegepast om complexe oppervlakken te reinigen of bijvoorbeeld oppervlakken te reinigen die niet aanraking mogen komen met water.  Denk hierbij aan:

  • Het reinigen van het complete productieproces van tanks, transportbanden, verpakkingsmachines, koelsystemen tot het reinigen van roosters en filters. Voor meer informatie ga naar machinereiniging of luchtkanalen reinigen.
  • Het verwijderen van etensresten zoals eitwit, kruiden, kruimels etc. Hierbij kunnen we tevens schimmels, bacteriën en andere aantastingen reinigen en desinfecteren.
  • Het reinigen van elektrische componenten, muren, plafonds etc.

Voordelen van ijsstralen binnen de foodindustrie

  • Het beschadigd het te reinigen oppervlak niet, waardoor ook gevoelige oppervlakken aangepakt kunnen worden.
  • IJsstralen is food grade en daarmee EPA, FDA en USDA goed gekeurd.
  • Het is een zeer effectieve manier van reinigen doordat o.a. veelal demontage van vervuilde delen niet nodig is.
  • Het is sneldrogend, zodat het desbetreffende oppervlak of machine weer snel in te zetten is voor productie.
  • IJsstralen is een schone en milieuvriendelijke manier van reinigen, doordat er geen tot nauwelijks restafval ontstaat en chemie veelal niet benodigd is.

Meer informatie over ijsstralen binnen de food industrie?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van ijsstralen binnen de food industrie? We zijn jarenlang actief op het gebied van reinigen binnen diverse food gerelateerde organisaties! Geen enkele reinigingsuitdaging is ons te gek! Bel ons via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.

Terug naar overzicht