Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
Chemisch reinigen

Chemisch reinigen binnen de petrochemische industrie

De komende maanden gaan we dieper in op de mogelijkheden van de reinigingsmethoden die we toepassen binnen de diverse branches. In dit artikel geven we jullie een kijkje in de keuken van de petrochemische industrie in combinatie met chemisch reinigen.

Toepassingen chemisch reinigen

Binnen de petrochemische industrie passen we chemisch reinigen op verschillende manieren toe, vanwege het type vervuiling waarmee de industrie in aanraking komt. Maar ook de middelen die gereinigd dienen te worden. Denk hierbij aan de reiniging van procesinstallaties, warmtewisselaars, (stoom)ketels, machines, systemen, leidingen, koeltorens en tanks (tankreiniging).

Er zijn verschillende redenen om chemisch reinigen in te zetten. Ten eerste om bijvoorbeeld procesinstallaties en leidingsystemen optimaal te laten functioneren door de vervuiling weg te nemen. Hierbij kan je denken aan vervuilingen zoals kalk, vetaanslag, montage vervuiling en ijzerzouten. Tevens opereer je hierbij conform de regel- en wetgeving die gesteld wordt en zorgt het ervoor dat o.a. installaties langer inzetbaar zijn.

Onze aanpak & ervaring rondom chemisch reinigen

Nijhuis Reiniging verzorgt inmiddels jarenlang kleinschalige- en grootschalige projecten in de petrochemische industrie op het gebied van onder anderen chemisch reinigen. Mede door onze duurzame aanpak, zodat de vervuiling in de toekomst minder de kans krijgt zich te hechten, zijn we bewezen succesvol bij diverse projecten. De kwaliteitseisen en regel- en wetgeving die aan de reiniging worden gesteld worden mede gewaarborgd door het verzorgen van periodiek (preventief) onderhoud. We kunnen dit op verschillende manier inkleden. Ook het verzorgen van trainingen van medewerkers behoort tot de mogelijkheden, zodat het reguliere onderhoud op een professionele wijze gebeurt.

Naast chemisch reinigen kunnen we aanvullende werkzaamheden zoals het verrichten van vacuüm werkzaamheden, het afvoeren van afvalstoffen, hogedruk reiniging, silo reiniging en het toepassen van andere reinigingstechnieken voor bijvoorbeeld machinereiniging.

Geadviseerd worden over chemisch reinigen binnen de petrochemische industrie?

Wil je vanuit jouw organisatie geadviseerd worden over de reinigingswerkzaamheden binnen de petrochemische industrie of wil je een second opinion laten doen? Maak een afspraak met ons, zodat we de reinigingswerkzaamheden en knelpunten bij jou op locatie kunnen inventariseren. Bel ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.