Check Icon (Complexe) specialistische reinigingCheck IconGecertificeerdCheck Icon Snelle service
Phone Icon 06 - 52 35 57 59
antifouling verwijderen

Antifouling verwijderen of nieuwe laag erover?

Het voorjaar is weer begonnen, waardoor het voor vele booteigenaren weer tijd is om de onderhoud staat van de boot te bepalen, zoals de onderkant van het schip. Kies je ervoor om een nieuwe antifouling laag over het schip aan te brengen of laat je het antifouling verwijderen? In dit artikel geven we je een aantal tips om een goede keuze hiervoor te maken.

Duur vervanging m.b.t. antifouling verwijderen

Normaliter zorg je voor antifouling verwijderen om de 5 of 6 jaar. Echter is dit afhankelijk van het feit of jouw boot of schip het gehele jaar in het water staat. Wanneer jouw boot op een droge plek staat opgeslagen, dan zou doorgaans antifouling verwijderen later kunnen plaatsvinden. Dit is afhankelijk per situatie. Om hier een goede inschatting van te kunnen maken, kan Nijhuis Reiniging bij jou op locatie komen om te beoordelen of antifouling verwijderen nodig is.

Wanneer is antifouling verwijderen nodig?

Om te bepalen of de antifouling lagen nog in een goede staat verkeren zijn er een aantal signalen waarop je kan letten. Wij raden antifouling verwijderen aan in de volgende situaties:

  • Oude (grote) verflagen laten los en/of hebben los gelaten.
  • Er begint blaarvorming op te trede onder de verflagen.
  • Het oppervlakte begint op een maanlandschap te lijken.

Zijn bovenstaande signalen niet aan orde, dan kun je waarschijnlijk het onderhoud volstaan met de reiniging en ontvetting van het oppervlak om vervolgens een nieuwe antifouling laag aan te brengen. Wanneer je dit gaat doen, dan raden wij aan om dit op een warmere dag te doen, zodat er zo min mogelijk vocht in de omgeving is. Kijk dus ook uit voor dauw in de ochtend. Een alternatief is om de werkzaamheden uit te besteden door ons. Door onze effectieve werkwijze weten we op een professionele manier antifouling te verwijderen.

Antifouling laten verwijderen of een adviesgesprek ontvangen?

Ben je voornemend om antifouling te laten verwijderen door een ervaren partij? Nijhuis Reiniging voert graag jouw reinigingsproject uit. Nijhuis Reiniging voert jaarlijks diverse projecten uit aangaande antifouling uit. Ook een adviesgesprek behoort tot de mogelijkheden. Meer weten? Bel ons op via het telefoonnummer 0652-355 759 of e-mail ons via info@nijhuisreiniging.nl.